Varina Gruda: Na korak do postignutog cilja – izgradnje dječjeg igrališta!

Sportske igre za najmlađe stanovnike Varine Grude su iza nas, ali ispred nas je, prema svemu sudeći, ostvaren cilj – izgradnja dječijeg igrališta! Budući da su radovi krenuli, sredstva izdvojena, obećanje lokalnih vlasti dano, do kraja bi ljeta trebinjsko naselje Varinu Grudu trebalo krasiti novo, ograđeno i sigurno igralište za mališane. „Ponosna sam na sve ono što smo učinili i dokle smo došli s našom kampanjom 'Više od igre Trebinje' i sav naš rad i trud zadnjih mjeseci se baš isplatio“, riječi su Milanke Rajak, majke i članice neformalne grupe građana „Više od igre Trebinje“.

A puno je posla kojega su obavili roditelji iz Varine Grude kako bi svojoj djeci omogućili sigurnu igru udaljenu od ceste kojom svakodnevno prolaze automobili. Srećom, do sada se nije dogodio niti jedan incident a uskoro će roditelji moći pustiti djecu na igralište i bezbrižno pratiti njihovu igru. Dječak Pavle Škoro svjestan je koliko je izgradnja igrališta važna, posebno za njihovu sugurnost: „Svaki put smo se sklanjali kad bi prolazilo auto. Igrali smo se često kockica i šutali na koš, ali jedva čekamo da se igralište napravi“.

Ako je do sada bilo sumnje, načelnik Komunalne policije Grada Trebinja Spaso Radović pobrinuo se da se ona odagna kazavši da su pronašli lokaciju koja odgovara mještanima Varine Grude. „Već smo krenuli sa čišćenjem terena, a za par dana ćemo nastaviti. Prvo će se napraviti potporni zidovi, a nakon dodatnog nasipanja, asfaltirat ćemo teren i očekujem da ćemo za oko 45 dana završiti igralište“. Ukoliko sve bude išlo po planu, vrele ljetne hercegovačke dane ali i večeri mališani bi trebali provoditi na novoizgrađenom igralištu. Dodatna prednost jeste što će iz neposredne blizine njihovu igru moći pratiti i stariji mještani Varine Grude jer je planirano da se oko igrališta zadrže stabla i naprave klupe što bi omogućilo da se pod krošnjama uživa u laganoj ćakuli

0