Trijumf Udruženja mladih Babića "Sijedi krš": Gračanica osigurala 26.000 KM u budžetu za projekat igrališta

Grad Gračanica je u svom budžetu za 2024. godinu zvanično izdvojila 26.000 KM za finansiranje izgradnje igrališta ispred područne škole u Babićima. 

Udruženje mladih Babića "Sijedi krš" pokrenulo je projekat pod nazivom "Izgradnja adekvatnog igrališta ispred područne škole u Babićima", s primarnim ciljem unapređenja rekreativnih sadržaja za mlade MZ Babići. Odlučnost i upornost udruženja su se isplatili i doveli su ih korak bliže ostvarenju njihove vizije. U novembru, tražili su od Grada Gračanice sredstva u budžetu za sufinansiranje projekta izgradnje igrališta, a već mjesec kasnije ta sredstva su im i odobrena.

„Hvala svima koji su podržali ovaj prijedlog na čelu sa gosp. Nusretom Helićem, gradonačelnikom grada Gračanica, kao i našim gradskim vijećnicima koji dolaze iz MZ Babići.“ – napisalo je Udruženje na svojim društvenim mrežama.

Udruženje planira da se uključi u dalje razgovore sa drugim organima vlasti, ukazujući na njihovu posvećenost promjenama unutar zajednice.

"Ovo nije naš konačni cilj, nastavljamo dalje jer je naš cilj jasan - kompletno renovirano igralište do 2024. godine" – dodali su.

Zajednica Babića slavi ovaj trijumf kao dokaz onoga što se može postići zajedničkim naporima. Uz dodijeljena sredstva, Udruženje mladih Babića sada je na dobrom putu da svoj san pretvori u stvarnost i da njihova mjesna zajednica konačno dobije igralište.

Više na: Udruženje mladih Babića „Sijedi Krš“ | Facebook

0